לדלג לתוכן

משתמש:M.t.lifshits/טיוטה 4/העמוד הראשי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

ברוכים הבאים לוויקיפדיה!

ויקיפדיה היא מיזם רב לשוני לחיבור אנציקלופדיה שיתופית, חופשית ומהימנה, שכולם יכולים לערוך. כעת יש בוויקיפדיה העברית 355,612 ערכים.

פורטל היום

פורטל זוחלים ודו-חיים הוא שער לכל ערכי הזוחלים ודו-חיים בוויקיפדיה העברית. הפורטל מציג מידע אודות סדרות הזוחלים והדו-חיים, תמונות וסרטונים, קטעי הידעת?, ערכים מומלצים ועוד.

פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים | טוען פורטלים...)
אמנות פיזיקה
גאוגרפיה כימיה

{{{שם}}}

הרב הראשי של צה"ל, הרב שלמה גורן, מוקף בחיילי צה"ל, תוקע בשופר מול הכותל המערבי התמונה צולמה ב-7 ביוני 1967.
הרב הראשי של צה"ל, הרב שלמה גורן, מוקף בחיילי צה"ל, תוקע בשופר מול הכותל המערבי התמונה צולמה ב-7 ביוני 1967.

הרב הראשי של צה"ל, הרב שלמה גורן, מוקף בחיילי צה"ל, תוקע בשופר מול הכותל המערבי בירושלים. התמונה צולמה ב-7 ביוני 1967, בעת כיבוש ושחרור העיר העתיקה והכותל המערבי בידי צה"ל במלחמת ששת הימים. התמונה צולמה על ידי הצלם דוד רובינגר שצילם באותו יום את התצלום המפורסם – תצלום הצנחנים בכותל המערבי.


{{{שם}}}

קטר חונה ליד הרציף בתחנת רעמסס, קהיר
קטר חונה ליד הרציף בתחנת רעמסס, קהיר

הרכבות במצרים היו הרכבות הראשונות ביבשת אפריקה. כבר בשנת 1851 החלה סלילת מסילות רכבת במצרים, והתפתחות הרכבת במדינה זו מלווה כמה מן האירועים הבולטים של התקופה.

בתקופת מלחמת העולם הראשונה, קהיר הייתה אחת משלוש הערים המרכזיות באימפריה הבריטית, לצד לונדון וניו דלהי. מצרים הייתה לנקודת כינוס מרכזית לכוחות הצבא הבריטי בשתי מערכות גדולות, האחת בדרדנלים והשנייה במערכה לכיבוש ארץ ישראל, והרכבת המצרית גויסה, רובה ככולה, למאמץ המלחמתי.

כאשר החלו הכוחות הבריטים להתקדם מזרחה בחצי האי סיני, בשלהי 1916, נסללה מסילת רכבת לאורך החוף הצפוני של חצי האי. המסילה יצאה מן העיר קנטרה, על גדת תעלת סואץ, והגיעה עד לעיר רפיח, שבינה ובין עזה עבר קו החזית בין הצבא העות'מאני לצבא הבריטי. לאחר שכבשו הכוחות הבריטים את עזה, הוארכה המסילה אל העיר, ולאחר שנכנסו לארץ ישראל, הגיעה המסילה עד לעיר לוד.

{{{שם}}}

הנפת הדגל הראשונה
הנפת הדגל הראשונה
התצלום המפורסם של הנפת הדגל השנייה
התצלום המפורסם של הנפת הדגל השנייה
התצלום המפורסם של הנפת הדגל באיוו ג'ימה ב-23 בפברואר 1945 אינו מתעד את ההנפה הראשונה של דגל ארצות הברית מיד לאחר כיבוש הר סוּרִיבָּאצִ'י בקרב איוו ג'ימה, אלא הנפה שנייה של הדגל באי. תמונת ההנפה הראשונה שצילם לואיס לווארי התפרסמה הרבה פחות מזו של הצלם זוכה פרס פוליצר ג'ו רוזנטל מסוכנות Associated Press. נשמעו טענות רבות כי הצילום השני היה מבוים, אולם זה לא פגע בהצלחתה של התמונה שהפכה לתמונה המייצגת של מלחמת העולם השנייה בקרב הציבור האמריקאי. הדגל השני מוצג כיום במוזיאון חיל הנחתים האמריקני.

{{{שם}}}

עמוד מספר 1 מחוזה טורדסיאס המקורי
עמוד מספר 1 מחוזה טורדסיאס המקורי

{{{שם}}}

{{{שם}}}

{{{שם}}}

{| class="plainlinks" style="clear: both; margin-left: auto; margin-right: auto; width: 95%; background-color: transparent; cellpadding: 5"

ויקישיתוף: תמונות וקובצי מדיה חופשיים
ויקימילון: מילון חופשי
ויקיספר: ספרי לימוד ומדריכים חופשיים
ויקיחדשות: אתר חדשות חופשי
ויקיטקסט: מסמכים וטקסטים חופשיים
ויקיציטוט: מאגר ציטוטים חופשי
ויקימסע: מדריכים חופשיים למטיילים
ויקימינים: מיון עולם החי
ויקינתונים: מאגר נתונים חופשי
ויקיפונקציות: ספריית פונקציות חופשית
מטא-ויקי: תיאום מיזמי קרן ויקימדיה
ויקימדיה ישראל: עמותת ויקימדיה ישראל

|}

Welcome to the Hebrew Wikipedia. For assistance in other languages, please see the embassy.